Üdv, filmbarát!

Valami jó kis filmet akarsz nézni? Vagy csak meg akarod tudni, hogy melyik filmet kerüld el?

Gyere és nézz be és minden nap új filmmel várlak!

2012. szeptember 26., szerda

Új szuperhős született? - Lockout

Lockout (2012)


Luc Besson régen még klasszikusokat tett le az asztalra. A nagy kékség. Leon, a profi. Az ötödik elem. Taxi. Atlantis. Nikita.... Azonban a 2000-es évekre már nagyon elhagyta az Erő. Ugyanis gyerkeknek készített idegesítő animációjú Arthurt (abból három részt) és idióta történetekkel elátott történelmi filmet, ami a filmvilág porondjára nem került ki. Emelett persze rengeteg noname filmet producerelt, vagy pedig egyszerűen az ő általa írt történetekhez keres rendezőt és úgy viszi vászonra a remekműt. Az utóbbi szériához kapcsolnám a Lockoutot (mely Magyarországon egy rendkívül béna címet kapott, amit azért sem fogok használni). Ez az akciófilm kifejezetten B-film, melyben minden lehetséges közhelyet elsütnek!
Kezdjük Guy Pearce karakterével, a nagyszájú Snow-val, aki leginkább a Menekülés New Yorkból c. sci-fiből Snake Plissken személyére hasonlít. Öntörvényű, de vicces. Persze Snow sokkal gyengébb és szánalmasabb.

Besson által írt történetet egy iskolai szünet alatt össze lehet gyúrni - egy gyilkossággal megvádolt, ámde ártatlan FBI ügynök, akit akkor helyeznek szabadlábra, ha az űrben kitörő börtönlázadás kellős közepéről kihozza az elnök lányát, aki épp ott érdeklődik a foglyok bánásmódjáról. Persze nem mást, mint az elnök lányát ejtik túszúl. És persze egymaga hozza ki egy Die Hardbeli John McClane szerű fazon, aki persze még a világot is megmenti. És hogy a vége se maradjon slampos, egy butyuta csavart beszúrnak, ami roppant logikátlan és persze ezért váratlan.
A film elején egy rendkívül jól kidolgozott autós-motoros jelenet van (azt hiszem, ez volt a legfurcsább ilyenfajta jelenet, amit eddig láttam), előre szólok, az animáció, mint egy számítógépes játékban, a tervezés pedig pocsék. Tehát: nem fogsz semmit látni. A látvány összességében nem volt rossz, a tónusokkal jól bántak, de sajnos néha nagyon látszik az a fránya műviesség.
A sok baromság ellenére egynek elment. Szórakozásnak tökéletes és ahogy az egyik felhasználó fogalmazta az egyik fórumon: "vasárnapi herézéshez kiváló alany". Akármennyire szar is....

Színészek: 50%
Rendezés: 40%
Forgatókönyv: 40%
Zene: 30%
Látvány, hang: 50%
Történet: 40%
A film: 40% 

színes, francia thriller, 95 perc, 2012

rendező: Stephen St. Leger, James Mather
forgatókönyvíró: Luc Besson, James Mather, Stephen St. Leger
operatőr: James Mather
producer: Marc Libert, Leila Smith
vágó: Camille Delamarre, Eamonn Power

szereplő(k):
Maggie Grace (Emilie Warnock)
Guy Pearce (Snow)
Peter Stormare (Scott Langral)
Lennie James (Harry Shaw)
Joseph Gilgun (Hydell)
Vincent Regan (Alex)
Jacky Ido (Hock)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése