Üdv, filmbarát!

Valami jó kis filmet akarsz nézni? Vagy csak meg akarod tudni, hogy melyik filmet kerüld el?

Gyere és nézz be és minden nap új filmmel várlak!

2012. szeptember 6., csütörtök

Mit nézz a moziban? - 2012. 36. hét

Heti mozipremierek

A hét mozifilmje: A Bourne-hagyaték

Szerencsénkre minden elérhető mozikban láthatjuk a Bourne-trilógiát követő negyedik részt, amelyben már nem Matt Damon fut az életéért, hanem Jeremy Renner, aki legutóbb a szuperhősmozi Bosszúállókban Sólyomszem volt. A rendező is megunta a sorozatot, így Paul Greengrass helyett Tony Gilroy ült a székbe.

Sokaknak tetszett, de valakik cáfolták azt, hogy az előző igen jól sikertült részeknek a nyomába érhet. Az átlagok mondjuk a nem tetszeésüket kifejező nézők oldalára állt. Az IMDb-n 7.0 áll majd' 29 000 szavazóval. Ez valószínüleg még csúszni fog lejjebb. A RottenTomatoeson se a legfényesebb érték van: a kritikusok szerint 56%-ot érte el az akciómozi, a nézők szerint 57%-ot. A PORT.hu-n áll legmagasabban, de még ez se kielégítő: 7.4. És valljuk be... a PORT.hu szavazók szíve nem a legkeményebb, ha szavazásról szól a dolog. A Kritikus Tömegen még elég kevés a szavazat - mindössze hatan értékeltek. Így az átlag 3.33, de erre még nem kell adni egy cseppet sem, hiszen még rengeteg szavazat fog érkezni.
De akárhonnan is nézzük, a héten mégiscsak a legjobb premier. És ezek az átlagok se rosszak. Popcornnal elmegy, haverokkal beülni érdemes. "Akciókedvelőknek ajánlott." - írja a PORT.hu elemzője, aki egyébként tízből nyolcat adott a filmre.
amerikai akcióthriller, 135 perc, 2012. 16 éven felülieknek!

És lássuk a többi premiert:

Step Up 4. - Forradalom 3D

Kitört a forradalom. Kiment az utcára a nép... Na nem tüntetni, mert azt értelmes ember nem csinál. Inkább táncolj. És 3D-ben, mert máshogy ugye nem lehet. Tuti bukta.
Már az előző részek se voltak nagy durranások. Csak izompacsirta homi pasik, akik ropják az utcán, mindenhol. Milyen jó sztori, Oscar-díjas film lesz, én aszondom...
Nézzük, mit mutatnak az átlagok:
IMDb 6.1 közel 8000 szavazattal, ami még édeskevés. Nem áll meg az 5.0-ig....
Rotten Tomatoes 43% | 73%. A RT szereti lehúzni a szar filmeket. Gondolom a felhasználók szavazatából 99% csaj...
PORT.hu 6.6 26 szavazattal. Nem sok jót sejtet...
Kritikus Tömegen csak egy 2-es szavazat érkezett. Ez is azt mutatja, hogy nem sokan kíváncsiak a filmre. De szerencsére ezt is láthatjuk minden moziban, szinkronnal, 3D-ben! Hurrá!
amerikai romantikus film, 99 perc, 2012. 12 éven felülieknek!

Feketék jogai

Erről nem tudok mit mondani. Dokumentumfilm a maga száz percével. A nézőközönség eddig szereti.
IMDb 7.0-ás, a metacritic 73%-os. Bíztató, mint ahogy a többi is.
Rotten Tomatoesen 91% és 84%. Ez már fix, mert külföldön tavaly bemutatták a filmet.
PORT.hu elemzője 8-ast adott rá.
A filmet mellesleg egy mozi adja, Budapesten a Tabán mozi. Ma adta és szeptember 10-én még 6 órakor lesz a következő vetítés.
svéd dokumentumfilm, 100 perc, 2011. 16 éven felülieknek!

Valaki más élete

Juliette Binoche újra vásznon, bár garantálom, hogy olyan süllyedős filmről van szó. "Egy fiatal nő szerelembe esik, majd hirtelen arra ébred egy teljes évtizeddel később, hogy van egy fia, aki éppen válás előtt áll." Ráadásul egyedi sztorija van...
IMDb 5.7
RottenTomatoeson a kritikusok még csak nem is látták... a nézősereg 57%-ra ítéli.
PORT.hu-n kemény 3 szavazattal 6.7-en áll.
Ennek ellenére jó pár mozi vetíti. Budapesten egy rakás művészmozi és a Cinema City. Vidéken is elérhető és feliratosan is megtekinthető a Művész moziban és a Cinema City Mammutban.
francia romantikus film, 97 perc, 2012. 12 éven felülieknek!

Havanna, szeretlek!

Egy fiatal amerikai fiú színész akar lenni, és Kubába utazik egy filmfesztiválra. Könnyed mozi, jó szórakozás. Talán érdemes. Ráadásul hét rendezővel, köztük Benicio Del Toro és Gaspar Noé.
IMDb 5.4
RottenTomatoes 43% | 71%. A nézősereg kedveli.
PORT.hu 8.2
Vetítik Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szolnokon és Tapolcán.

Ha pedig ezek nem elég jók számodra, még mindig ott vannak a zúzós Feláldozhatók, a kemény Batman, az agypusztító Total Recall...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése