Üdv, filmbarát!

Valami jó kis filmet akarsz nézni? Vagy csak meg akarod tudni, hogy melyik filmet kerüld el?

Gyere és nézz be és minden nap új filmmel várlak!

2012. szeptember 12., szerda

Mit nézz a moziban? - 2012. 37. hét

Heti mozipremierek - 37. hét

A hét mozifilmje: Fékezhetetlen

Amikor pár hete láttam a moziban az előzetesét, nem sok jót jósoltam ennek a filmnek, azonban a kritikusok szerint nem rossz darab lett. A film egész sztárparádét vonultat fel - a szereplők között ott van Shia LaBeouf, a transformerses gyerek, Tom Hardy, aki hatalmas erejét mutatta meg a Sötét lovag - Felemelkedésében, Jessica Chastain, aki az Élet fájában volt Mrs. O'Brien, Gary Oldman, akit legutóbb szintén a Batman trilógia záró epizódjában látthatunk, mint James Gordon rendőrfelügyelő. Továbbá felbukkan Guy Pearce, akit a Memento tett híressé, legutóbb a Prometheusban láttuk megöregítve, ragyásan, mint a Weyland Társaság fejét.

A története tipikus westernes. Egy szeszfőzdés bandát le akarnak buktatni a tilalom idején. A hatóságnak azonban túlságosan összeakad a bajsza a bűnözökkel....
Fegyverropogások, lódobogás.... Vajon sikerül-e feidézni a klasszikus westernek hangulatait? Nehéz, mert az utóbbi években csak a Félszemű tudta a western műfajt sikeresen a vászonra vinni és azóta rengeteg bukta is volt, többek között a Cowboyok és űrlények.
Most meglátjuk, ez mekkorát kaszál, avagy bukik. De én szurkolok neki.
Az átlagok szerint: az IMDb-n 7.7-en áll közel 9000 szavazóval, ez eddig bizony nem rossz, de még jön hozzá százezer voks, tehát még süllyedni fog.
A nagyobb mozikban láthatjátok, a kisebb Cinema Citykbe nem jutott el.
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 115 perc, 2012, 16 éven felülieknek!

És lássuk a többi premierfilmet:

A kaptár: Megtorlás 3D

Lassan nem tudjuk már megszámolni egy kezünkről hogy hányadik bőrt húzzák le a Kaptárról. Még ha mindegyiket más rendező készítené, mergérteném, de azt, hogy megint Paul W. S. Anderson (aki már kétszer bukott...) vigye vászonra, az számomra érthetetlen. Én szerencsére, bevallom, egyiket sem láttam, de valahogy nincs is hozzá gusztusom. Talán majd most, IMAX 3D-ben megmutatja, hogy milyen egy igazi akcióhorror? Nem hinném, de azért motyogjuk bambán és naivan, hogy a remény hal meg utoljára. Szerintem itt már meghalt.
A filmet mindenki örömére, nagy és órmótlan 3D szemöveggel láthatjuk minden létező moziban... Most akkor örülünk?
színes, magyarul beszélő, német-amerikai akció-horror, 96 perc, 2012, 18 éven felülieknek!


Édesnégyes

Emily Blunt a főszerepben, tömegvígjáték, buzik, leszbikus, pajzánkodások... Ha még valaki nem látott volna ilyet.
Iris meghívja a fivérét gyászoló Jacket családi nyaralójukba. Ott Jack találkozik Iris testvérével, a leszbikus Hannah-val, aki csakhamar hatalmába keríti a férfit.
Tessék csak elmenni, ez kötelező! A film a Cirko-Gejzírben többször is kifogható, az Örökmozgóban pedig egyszer lesz programon, szeptember 12-én (azaz ma!) 20.00-kor.
színes, feliratos, amerikai vígjáték, 90 perc, 2011, 16 éven felülieknek!
IMDb 6.7

Titokzatos társulat

A 28 éves Pietro mindenáron színész akar lenni. Miközben álma megvalósításán ügyködik, különös történéseknek lesz tanúja.
Nem tudok sokat mondani erről a filmről, a plakátja viszont visszataszító. Az olaszok sok felesleges filmet tudnak csinálni, tehát nem tudom, hogy ez most az lesz-e.....
Jó néhány művészmoziban ki lehet fogni Budapesten: játszák az Apollóban, a Kinoban, a Művészmoziban és a Puskinban. Vidéken a Belvárosi Moziban Szegeden és az Otthon Moziban Kecskeméten vetítik.
színes, fekete-fehér, feliratos, olasz filmdráma, 105 perc, 2012, 12 éven felülieknek!


Drága besúgott barátaim

Cserhalmi Sára, a nagy színész lánya a rendezői székbe ül. Furcsa, érdekes történetet válaszott az ifjonc. A főszerepben Cserhalmi György.
A film olyan témához nyúl, amely eddig szinte teljesen feldolgozatlan Magyarországon.Vajon hogyan él ma egy besúgó? És vajon mit kezd valaki azzal, hogy a legjobb barátja jelentéseket írt róla.
Megtekinthető a számos budapesti moziban és vidéki helyszínen. >>>
A PORT.hu-nak tetszett, hetest adott rá kritikusa.
színes, magyar filmdráma, 90 perc, 2012, 12 éven felülieknek!


Hétszer lenn, nyolcszor fenn

A franciák minden héten debütálnak egy filmmel, igaz a fele megy a szemétbe, de legalább próbálkonak. Íme egy újabb film, ami igen különlegesen néz ki - már ha a borítót nézzük. Ettől máris elmegy a kedvünk...
Jól menő állás, karrier, takaros ház, minimum két gyerek, ezek az alapvető feltételei egy a társadalmi normáknak megfelelő életnek. De mi a helyzet azokkal a perifériára szorult emberekkel, akik egyik albérletből költöznek a másikba, egyik sikertelen állásinterjúról a másikra mennek? Xabi Molia egy nő és egy férfi történetét meséli el, akik többszöri bukás után is képesek újra felállni.
Az IMDb nagyon keveset nyilatkozik róla: még egy kép sincs. És mindössze százhatvanöt, azaz 165 szavazat alapján az átlag 6.2. Nem érdemes!
A Tabán moziban látható két alkalommal szeptember 15-én 16:30-kor és szeptember 17-én 20:30-kor.
színes, feliratos, francia filmdráma, 103 perc, 2009

Jó szórakozást a héthez, jövő héten ismét szerdán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése