Üdv, filmbarát!

Valami jó kis filmet akarsz nézni? Vagy csak meg akarod tudni, hogy melyik filmet kerüld el?

Gyere és nézz be és minden nap új filmmel várlak!

2012. szeptember 7., péntek

Tim Burtonnek végleg elfolyt az összes vére - Éjsötét árnyék

Éjsötét árnyék (2012)

Tim Burtont már egy-kétszer elástuk - legutóbb az Alice Csodaországnál. Bár tény, hogy az utóbbi időben nem mutatott fel igazán értékelhetőt. Ennek ellenére még ott volt a Sweeney Todd, a necces Charlie és a csokigyár... De az idei Éjsötét árnyék már minden előítéletemet alúlmúlta. Sajnos már nem a régi Burton kartárs.

Johnny Depp se hoz már újat, pedig jól játszik. Csak azt éreztem benne, mintha Jack Sparrowt, Sweeney Toddot és Ollókezű Edwardot összegyúrta volna, nameg hozzátett volna egy csipetnyi Sherlock Holmes modort. A mellékszereplők közül kiemelkedő volt Eva Green, aki nem csak nagy keblei miatt maradt meg az emlékezetemben, hanem kifejező, bár néha kicsit túlzóra sikerült játéka miatt. Helena Bonham Carter mintha a filmben sem lett volna, viszont szintén meglepetésként ért a fiatal Chloë Grace Moretz, aki még a Hugoban mutatta meg tehetségét. Ámbár akármilyen jól játszott, a karaktere mégis fölösleges volt és ugyanezt elmondhatjuk a többi szereplőről is.

A film maga egész jól indul és a közepe kezd kicsit leejteni, ami átmegy egy meredek hullámvasútba és landol a semmi közepén. Ami számomra nagyon rontotta az élményt, az a számítógépes játékokhoz hasonlító animáció és az unalmas és közhelyes zene.
Hiába, Tim Burton napja már leáldozott. Bár ez lehetne kérdés is - lehet, hogy pár évet visszavolnulna és dolgozgatna valami jón, akkor megint előrukkolna egy Halott menyasszony vagy Nagy hal szintű klasszikussá váló remekművel. És Johnny Deppet le kéne cserélnie, ugyanúgy a feleségét is a sutba kéne vágnia és Danny Elfman zeneszerzővel is fel kéne bontani az örökkévalóságra kötött esküt. Na nem azért, nekem egyik személlyel sincs bajom, sőt Depp az egyik kedvenc színészem, csak ráférne egy kis hangulatváltozás - de szeretném egy Betépve vagy Donnie Brasco szintű krimiben látni!

Színészek: 60%
Rendezés: 55%
Forgatókönyv: 35%
Zene: 35%
Látvány, hang: 40%
Történet: 45%
A film: 45%

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 113 perc, 2012

rendező: Tim Burton
forgatókönyvíró: Seth Grahame-Smith, Dan Curtis
zeneszerző: Danny Elfman
operatőr: Bruno Delbonnel
producer: Johnny Depp, Christi Dembrowski, David Kennedy, Graham King, Richard D. Zanuck
vágó: Chris Lebenzon

szereplő(k):
Johnny Depp (Barnabas Collins)
Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard)
Helena Bonham Carter (Dr. Julia Hoffman)
Eva Green (Angelique Bouchard)
Chloe Grace Moretz (Carolyn Stoddard)
Jonny Lee Miller (Roger Collins)
Gulliver McGrath (David Collins)
Alice Cooper (önmaga)
Christopher Lee (Bill Malloy)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése