Üdv, filmbarát!

Valami jó kis filmet akarsz nézni? Vagy csak meg akarod tudni, hogy melyik filmet kerüld el?

Gyere és nézz be és minden nap új filmmel várlak!

2012. szeptember 9., vasárnap

Szellem a házban, vagy gonoszabb - Két nőver

Két nővér (2003)

A múlt héten a távol-keleti filmeket néztem és pénteken ezzel a horrorral zártam le ezt a nagyszerű sorozatot. És be kell, hogy valljam: nem tudtam egyben megnézni, második nekifutásra azonban sikerült a célba beérnem. Nem azért nem voltam rá képes, mert annyira rossz a film, hanem azért, mert iszonyú idegtépő! A távol-keleti horrorstílus teljes más, mint az általunk megszokott amerikai. Sajnos ez baj, ugyanis míg az amcsi horrorokban általában nincsen semmi tanulságos és maradandó, addig a távol-keletieknél találunk rengeteg igényes darabot, aminek nem csupán az a célja, hogy minden gatyánk tiszta kula legyen, hanem érdekes lélektant és izgalmas karakterábrázolást is beleágyaz, nem beszélve a csattanóról, mely még növeli a filmélményt!

Kim Ji-woont onnan ismerhetjük, hogy most készít filmet Arnold Schwarzeneggerrel. A The Last Stand 2013 január 13-án kerül az amerikai mozikba, magyar bemutatóról még szó nincsen. A rendező pedig zseniális munkákat készít - a Két nővéren kívül a The Quiet Family és a I Saw the Devil is vászonra került.
A Két nővér lélektani horror. Lassan, lépésről-lépésre húzza fel a feszültség hatalmas falát - már-már kicsordulna a pohárból a sok izgalom, amikor hirtelen egy olyan jelenetet zúdít a nézőre, hogy attól tényleg falra lehet mászni. Ezután már csak a fináléban van megnyugvás - addig minden percben bennünk van a félelem, habár néha csak szemernyi lángja pislákol. A rendező azonban azt a kis lángot egyik pillanatról a másikra tűzvésszé tudja lobbantani. A finálé mindenképp megér egy misét, zseniálisan csapja be a nézőt nem is egyszer és az utolsó képsorok mindent visznek....
A Két nővér horror jelleme mellett erős a családi dráma, amelyben nem csekély számú az összetűzés és a titokzatosság. Míg valaki tudatlan, más mindent tud - valaki meg egyszerűen fél. A dél-koreai rendező ezt tökéletes pontossággal és emberi borzongás módjával tudja a néző elé tálalni.
Annak ajánlom, aki nem riad vissza egy kis félelemtől, aki szereti a fordulatos történeteket és a drámai befejezéseket. Megrázó és lélekharapó film!

Színészek: 70%
Rendezés: 90%
Forgatókönyv: 70%
Zene: 70%
Látvány, hang: 90%
Történet: 90%
A film: 80%

színes, dél-koreai horror, 110 perc, 2003, 18 éven felülieknek!

rendező: Ji-woon Kim
forgatókönyvíró: Ji-woon Kim
operatőr: Mo-gae Lee
díszlettervező: Geun-hyeon Jo
zene: Byung-woo Lee
vágó: Hyeon-mi Lee

szereplő(k):
Kap-su Kim (Bae Moo-hyeon)
Jung-ah Yum (Eun-joo)
Su-jeong Lim (Bae Soo-mi)
Geun-yeong Mun (Bae Soo-yeon)


5 megjegyzés:

  1. Vitatkozzunk csak a szerzővel!

    Aki szerinte az alábbi és a hasonló zenék megállnak 70-nél, és nem kúsznak el legalább 110-ig, az Chris Adammel van, és TÉVED!!! :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=nZtFyPXGkeA

    VálaszTörlés
  2. Szerintem pedig helyesen:

    Színészek: 95%
    Rendezés: 100%
    Forgatókönyv: 100%
    Zene: 100%
    Látvány, hang: 100%
    Történet: 100%
    A film: 100%

    VálaszTörlés
  3. Najó, tényleg jó kis zene. Most, hogy visszahallgatom, hangulatos, csak valahogy nem maradt meg a fejemben. Újranézéskor esetleg módosítok. :)

    (t.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most a héten vmelyk nap láttam. Megakartam nézni még 1x, de már letrölték. Hol tudnám megnézni vagy letölteni?

      Törlés
    2. Helló!
      Ha adsz egy e-mail címet, át tudok küldeni két torrentfájlt! Örülök, hogy tetszett. :)

      Törlés